Varme

Vi er specialiserede i effektive varmeløsninger

Hos VVS Silkeborg er vi specialiserede i effektiv opvarmning, og vi kan tilbyde flere typer af varmekilder. Derfor er vi sikker på, at vi har den rigtige løsning til dig og din bolig eller erhvervsejendom. Der findes mange løsninger inden for opvarmning og optimering af varme. For mange husstande er fjernvarme oftest standardløsningen til opvarmning. Fjernvarme er, når fjernvarmeværker pumper varmt vand ud til hunstandendes brugsvand og radiatorer. Dette er for nogle boliger det nemmeste, men selvom det er standardløsningen, er det ikke nødvendigvis den billigste eller den mest effektive løsning.

Heldigvis er der kommet mange nye og bæredygtige varmeløsninger til, som for eksempel varmepumper, solvarme og jordvarme. Disse varmekilder er bæredygtige, da de genvinder varmen i stedet for at skulle skabe det hele selv. Det er ikke kun godt for miljøet, men også godt for dig og din pengepung. Med en bæredygtig varmekilde, kan man som forbruger spare mange penge på sit el- og varmeforbrug, derfor kan det ofte betale sig at skifte i det lange løb. Er du usikker på, om det er noget for dig? Du kan altid ringe til os og få råd og vejledning skræddersyet til netop din boligsituation. Vi kan selvfølgelig også reparere den eksisterende varmekilde eksempelvis pille fyr, opsætte radiator eller radiatorskjuler, samt lave varmepumpe eftersyn – blot for at nævne nogle få af vores services.

Modtag dit
uforpligtende VVS-tilbud

vvs silkeborg varme gulv varmeslanger

Energigenvinding fra luft, jord eller vand

En varmepumpe genvinder varmen fra sine omgivelsen og er derfor en miljøvenlig opvarmningsfor, da den udnytter den energi, der allerede findes i luften og jorden. Der findes flere typer af varmepumper: Luft-til-luft pumper, luft-til-jord pumper og luft-til-vand pumper. De bruger dog alle samme energigenvindings princip blot fra forskellige medier: luft, jord og vand. Ved brug af varmevekslere tager de varme fra ét medie og overfører til et andet. En jord-til-luft pumpe tager altså varme fra den omkringliggende jord og omdanner til varme i boligen. En varmepumpe er en nem og langtidssigtet løsning, da den er selvkørende og har en lang levetid. Samtidigt kan pumpen selv producere strøm, så du kan spare penge på både el- og varmeregningen.

Vælg billigt og bæredygtigt på samme tid

Hos VVS Silkeborgforsøger vi at hjælpe til mod klimaforandringerne. Derfor kan vi anbefale at gå med en bæredygtig varmeløsning. Vi er dog ikke kun fortalere for miljøet, men også for kundens pengepung. Ved at vælge en bæredygtig varmeløsning kan man ikke kun mindske en af de største energislugere, men også mindske omkostningerne. Det er altså både billigt og bæredygtigt på samme tid. Hvordan kan det lade sig gøre? Bæredygtige varmeløsninger som varmepumper, solfangere og jordvarmeanlæg er energioptimerende, det vil sige at de benytter sig af gratis energi fra omgivelserne, i stedet for at producere energien selv. Det vil sige, at det kan være en investering, som kan have større besparelser på elregningen på sigt. Hvis du har tanker om solceller monteret oven på huset, bør du starte med at undersøge konstruktionen og typen af dit tag.

vvs silkeborg varme termostatventil
vvs silkeborg varme radiatorrør

Udskiftning af radiator

Skal du have udskiftet eller repareret en eller flere af dine radiatorer? Vi er leveringsdygtige i alt fra bestilling af reservedele til reparation og installation. Kommer varmen dårligt rundt i boligen? Oftest er det ikke nødvendigt at udskifte varmekilden. I stedet er der blot brug for en ny termostat, hvilket ofte er nok til at forbedre varmeeffekten. Eksempler på termostater er blandt andet en traditionel Danfoss termostat eller den nye Danfoss Living Connect, der viser den præcise temperatur, som radiatoren er indstillet til. En stigende trend lige nu er kontrol og styring af radiator via en app, så du ikke behøver at indstille temperaturen på selve radiatorerne. Udover at sørge for en god varmeeffekt, udfører vi også installationer af radiatorskjulere, så du kan få et ”radiatorfrit” hjem, men med samme effektivitet.

Modtag dit
uforpligtende VVS-tilbud