Solvarme

Solvarme fra VVS Silkeborg: En miljøvenlig og fleksibel løsning

Solvarmeanlæg er en fremragende måde at reducere energiforbruget i dit hjem eller virksomhed på og samtidig bidrage til at beskytte miljøet. Solenergi er en vedvarende energikilde og kan nemt integreres med de øvrige vand- og varmeanlæg i dit hjem.

Hvis du står over for en ombygning eller tilbygning, er det en god idé at overveje solfangere som en del af konstruktionen. Hos VVS Silkeborg kan vi hjælpe dig med alt fra den første skitse til installation og tilslutning af dit solvarmeanlæg.

Uanset om du vælger sol- eller jordvarme, kan du spare op til 60 procent på din varmeregning, hvis du skifter fra naturgas, olie eller fjernvarme. Solvarmeanlæg fungerer også selv når det er overskyet eller dage er korte, så du behøver ikke bekymre dig om det danske vejr. 

Modtag dit
uforpligtende VVS-tilbud

kontakt

Solvarme anlæg priser

VVS Silkeborg forhandler flere forskellige fabrikater af solvarme, og vi kan hjælpe dig med at vælge det rigtige solvarmeanlæg, der passer bedst til dine behov. Derudover kan du også vælge et jordvarmeanlæg, der udnytter den oplagrede solenergi i jordens øverste lag. Vores erfarne VVS-montører kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg og sørge for, at dit solvarmeanlæg er korrekt installeret og fungerer optimalt. Hvis du vil have mere information om solvarme og jordvarme, er du velkommen til at kontakte os for en vejledende samtale om mulighederne i solvarmeanlæg. Vi vil med glæde hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit hjem og budget.

Hvordan fungerer solvarme?

Solvarme fungerer ved at omdanne solens stråler til varmeenergi, som kan bruges til at opvarme vand og luft i dit hjem eller virksomhed. Solvarmeanlæg består typisk af solfangere, en varmeveksler, en cirkulationspumpe og et opbevaringstank eller en beholder.

Solfangere er normalt placeret på taget og består af et rørsystem, der er fyldt med en væske, som normalt er vand eller en blanding af vand og frostvæske. Når solens stråler rammer solfangeren, bliver væsken i rørsystemet opvarmet og transporteres derefter til en varmeveksler.

Varmeveksleren overfører varmen fra væsken i solfangeren til vandet i det almindelige varmesystem, som typisk består af radiatorer eller gulvvarme. Cirkulationspumpen sørger for, at varmen transporteres rundt i varmesystemet, og når vandet i systemet er blevet opvarmet til den ønskede temperatur, sendes overskydende varme til opbevaringstank eller beholder. 

vvs silkeborg blikarbejde zinkinddækning
vores engagement

Kapacitet og opvarmningstank fra solvarme

Opbevaringstanken eller beholderen bruges til at opbevare varmt vand, som kan bruges til opvarmning af vand til brug i køkken og badeværelse. Det varme vand i opbevaringstanken kan også bruges til opvarmning af swimmingpools eller andre vandbaserede varmeanlæg. Prisen af anlægget afhænger som regel af størrelsen på tanken – her skal vi affinde dit behov for at vurderer størrelsen på opvarmningstanken til solvarmeanlægget.

Solvarmeanlæg er en miljøvenlig og bæredygtig måde at producere varmeenergi på, da de udnytter solens gratis og ubegrænsede energikilde. Ved at installere et solvarmeanlæg kan du både spare penge på din varmeregning og reducere dit CO2-fodaftryk.  Kontakt VVS Silkeborg hvis du er blevet nysgerrig på solvarme og ønsker at høre mere. 

Modtag dit
uforpligtende VVS-tilbud